DOME | Fakülte Arşivi

Error message

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in room_reservations_node_access() (line 286 of /homewww/webadmin/wwwmiys/sites/all/modules/room_reservations/room_reservations.module).

ODTÜ Mimarlık Fakültesi Bilgi ve Belgeleme Birimi, mimarlık, şehir ve bölge planlama ve endüstriyel tasarım disiplinlerinden eğitim, bilimsel araştırma ve yayınların arşiv materyallerine alan sağlamayı amaçlayan akademik bir birimdir. 1960'lı yılların başında kurulan birimde bugün yaklaşık 80000 slayt, 1200 Doktora ve Yüksek Lisans Tezi, seçkin kaynak kitap ve dergiler, öğrenci çalışmaları ve projeleri ile  diğer görsel materyaller içerir ve öğrencilerin, öğretim üyelerinin ve ziyaretçilerin kullanımına açıktır. Mimari arşivlerle ilgili son gelişmelerle birlikte, 2004'ten beri koleksiyonun dünya çapında çevrimiçi erişilebilirlik için dijitalleştirilmesi ve ayrıca fiziksel tesislerin iyileştirilmesi için altyapı yenilemelerinin geliştirilmesi için bazı projeler başlatıldı. Ayrıca özel belgesel malzemelerin arşivlenmesi için Haritalar ve Planlar Dokümantasyon Birimi ve Kültür Varlıkları Arşiv Birimi olmak üzere iki alt birim oluşturulmuştur.