Balancing Architectural Works and Social Contributions

Değerli Dostlar,

Bildiğiniz gibi Şubat 2023 Depremleri sonrasında Fakültemizin ve Bölümümüzün öğrencileri ve öğretim elemanlarınının oluşturduğu ODTÜ Acil Tasarım Stüdyosu  geçici barınma çözümleri üzerinde çalışmalarını sürdürmekte. Bu kapsamda, Shigeru Ban Architects ve Voluntary Architects Network işbirliğiyle üretilen "Paper Log House" / "Kağıt Masura Ev" prototipinin açılışı, mimar Shigeru Ban'ın ve Voluntary Architects Network üyesi Yasunori Harano'nun katılımıyla 3 Mayıs 2023 tarihinde Fakültemizde gerçekleştirilecek.

Afetler sonrasında dünyanın çeşitli bölgelerinde gerçekleştirdiği geçici barınma ve geçici strüktür çözümleriyle tanınan, Pritzker Ödüllü mimar Shigeru Ban, "Balancing Architectural Works and Social Contributions" başlıklı bir konferans verecek.

3 Mayıs 2023 Çarşamba günü saat 13:00'te ODTÜ Mimarlık Amfisi'nde gerçekleştirilecek olan Shigeru Ban konferansında, "Kağıt Masura Ev" prototipinin açılışında ve Türk Serbest Mimarlar Derneği'nin katkılarıyla çay-kahve ikramı çevresinde Fakültemiz orta mekânında yapacağımız söyleşide Acil Tasarım Stüdyosu ekibi ve Mimarlık Fakültesi üyeleri olarak hep birlikte olmaktan mutluluk duyacağız.

Saygılarımızla,
Mimarlık Bölümü adına,
Cânâ Bilsel

Program:

11.00 Shigeru Ban ve Yasunori Harano'nun Fakültemize gelişi
11.00-12:00 Acil Tasarım Stüdyosu ekibiyle buluşma
13:00-14:15 Mimarlık Amfisi'nde Shigeru Ban Konferansı
14:30 "Kağıt Masura Ev"in açılış töreni
14:45-15:30 Türk Serbest Mimarlar Derneği katkılarıyla çay-kahve ikramı ve söyleşi

Zoom: https://zoom.us/j/96760223949?pwd=WmsyeGlsRXlnL2pKNXlSOU5aTWlQUT09

Meeting ID: 967 6022 3949