METU Architecture Among Top 150 Universities in the World for Architecture 2017

Global higher education analysis firm Quacquarelli Symonds (QS) has released in 2017 rankings of the world’s top universities for the study of Architecture & Built Environment. This year, for the seventh edition of the survey, QS has expanded the ranking to list the world’s top 200 schools, including institutions across all six inhabited continents.

Please click here for official QS web page

Red Dot Design Ranking 2016

The Red Dot Design Ranking 2016 honors enterprise and institutions who have continuously pursued design excellence. The ranking is computed using a weighted formula considering the cumulative number and classes of awards received over recent five years. The Red Dot Design Ranking released by the Red Dot Institute consists of four honorary lists for Companies, Design Studios, Universities in Asia Pacific and Universities in Americas and Europe.

Please click here for more information

TEDx İstanbul Semineri | ODTÜ Burs Programı

1998 yılında başlattığı hareketle öğrencilerin hayatına anlamlı bir dokunuşta bulunan Arif Aygündüz, burs projesiyle öğrencilere sadece ekonomik olarak değil sosyal ve kültürel destekte de bulunduklarını belirtiyor. TEV’in bünyesindeki 1.150 fondan biri olarak kurulan bu fon; özveri, birebir iletişim ve dürüst yaklaşımla kısa zamanda en büyük ilk 10 fon arasına giriyor. Bir fikrin ve bireysel bir çabanın ne kadar büyük güce sahip olabileceğini bize hatırlatan Arif Aygündüz hepimize çağrıda bulunuyor: “Hemen şimdi harekete geçin ve birinin hayatına dokunun. Destek olun ki başkaları da sayenizde ivme kazansın.”
Please click here for more information

Omim'den Duyuru

ODTÜ Mimarlık Fakültesi’nin Değerli Üyeleri;

OMİM [ODTÜ Mimarlık Fakültesi Mezunları Bilgi ve İletişim Derneği] olarak kurumsal desteklerimiz devam ediyor; bu maksatla, 2014 yılı içinde gerçekleştirdiğimiz faaliyetlere ilişkin sizleri bilgilendirmek istedik. ODTÜ Mimarlık Fakültesi Mezunları olarak; hem Mimarlık Fakültemizin özgün kültürüne sahip çıkmak, hem de mimarlık/planlama/tasarım eğitiminin ne denli güçlükler içerdiğinin farkındalığıyla, öğrencilerimizin öğrenim hayatlarını kolaylaştırmak için desteklerimizi kesintisiz bir biçimde ve özveriyle sürdürüyoruz.

Çağrı metninin tamamına erişmek için:

ODTÜ Genç Araştırmacı Başarı Ödülleri

Mimarlık Fakültesi Mensuplarına;

Fakültemiz Mimarlık Bölümü öğretim üyesi Y.Doç.Dr. İpek Gürsel Dino ve Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü öğretim üyesi Y.Doç.Dr. Pınar Kaygan, ODTÜ Geliştirme Vakfı tarafından 2007 yılında başlatılan “ODTÜ Genç Araştırmacı Başarı Ödülleri” programı kapsamında 2015 yılı başarı ödülü alımışlardır.

Kendilerini tebrik eder, çalışmalarında başarılarının devamını dileriz.

Mimarlık Fakültesi Dekanlığı

Subscribe to RSS - News